Bastaardzoon! roman

"Het begint allemaal met een biologieles over erfelijkheid. Een meeslepend verhaal over een zoektocht naar identiteit dat twee generaties teruggaat. Prachtig! Ik heb het boek met moeite kunnen loslaten; echt een aanrader!" (A. Karsten).

De fotograaf en drummer Mart Wijnbeek duikt in het verleden van zijn vader. Waarom moest hij  destijds naar IndonesiĆ«, wat maakt dat Duitsland zo aan hem is blijven kleven en is opa wel zijn echte opa? Vragen die Mart hem niet meer kan stellen. Een bijzondere reis brengt hem via Portugal naar Buenos Aires. Daar ontmoet hij Andrea Luna, kan zij het mysterie ontrafelen?

Een roman over identiteit, liefde en loslaten. Met Rotterdam, Dordrecht en Maastricht als decor en de klank van fado op de achtergrond.

Sanne en Mart (H.5)

 "Ze trekt een pruillipje, staat op, doet een sprongetje met haar armen in de lucht en draait een sierlijke pirouette. Daarbij valt ze voorover in het gras, half op hem en moet onbedaarlijk lachen. Even blijft ze zo liggen. Hij ruikt haar warme, zoete adem en zoent haar, zomaar uit het niets. Hun tongen dansen kringetjes om elkaar, zijn vingertoppen spelen met haar schouderbandjes en trekken onzichtbare notenbalkjes over haar rug, totdat een groepje tweedejaars luidruchtig het gazon op komt lopen en hun spel abrupt onderbreekt." 

Enkele recensies om trots op te zijn...

Ik ben er aan begonnen en kan niet meer stoppen met lezen. Zeer goed geschreven! (J. Spelt, Spanje).

In zijn roman weet Hans autobiografische en fictieve elementen op soepele wijze met elkaar te vervlechten. Dat maakt dat het van de eerste tot de laatste bladzijde boeit, chapeau! (EJVD).

Een heerlijk boek dat ik tijdens de vakantie heb gelezen. Het was moeilijk om weg te leggen, ik wilde steeds weten wat er ging gebeuren. Het maakte me nieuwsgierig naar het vervolg en de ontknoping. De verhaallijnen lopen mooi samen naar het einde toe. Hans zijn schrijfstijl is soepel. (R. Beaumont, 7 juli 2022).

Het verhaal pakte mij direct bij de eerste paar zinnen, zit goed in elkaar en is boeiend geschreven. Klasse en dat voor een debuut! Ik kijk uit naar het volgende boek. (R. Nardten, 15 juli 2022).

'Bastaardzoon' is goedgekeurd door en te leen bij de openbare bibliotheken. Hieronder  het rapport van NBD Biblion.