Bastaardzoon! roman

Het begint met een biologieles over erfelijkheid en eindigt met een bijzondere ontmoeting in Buenos Aires. Een meeslepend verhaal over een zoektocht naar identiteit dat twee generaties teruggaat. Prachtig! Ik heb het boek met moeite kunnen loslaten, echt een aanrader! (A. Karsten).

Mart Wijnbeek, fotograaf en drummer, duikt in het verleden van zijn vader. Waarom ging die destijds naar Indonesiƫ, wat maakt dat Duitsland zo aan hem is blijven kleven en is opa wel Marts echte opa? Een bijzondere reis brengt hem via Portugal naar Buenos Aires, waar hij de mooie Andrea Luna ontmoet. Weet zij het familiegeheim te ontrafelen? Een roman over identiteit, muziek, liefde en loslaten. Nog enkele exemplaren bij De Nieuwe Bengel en Dekkers Boekhandel in Dordrecht.

Ze trekt een pruillipje, staat op, doet een sprongetje met haar armen in de lucht en draait een sierlijke pirouette. Daarbij struikelt ze en valt voorover in het gras, half op hem en moet onbedaarlijk lachen. Even blijft ze zo liggen. Hij ruikt haar warme, zoete adem en zoent haar, zomaar uit het niets. Hun tongen dansen kringetjes om elkaar, zijn vingertoppen spelen met haar schouderbandjes en trekken onzichtbare notenbalkjes over haar rug. Dan komt een groepje vierdejaars het gazon oplopen en onderbreekt abrupt hun spel.