Bastaardzoon! roman

"Het begint met een biologieles over erfelijkheid en eindigt met een bijzondere ontmoeting in Buenos Aires. Een meeslepend verhaal over een zoektocht naar identiteit dat twee generaties teruggaat. Prachtig! Ik heb het boek met moeite kunnen loslaten, echt een aanrader!" (A. Karsten).

Mart Wijnbeek, fotograaf en drummer, duikt in het verleden van zijn vader. Waarom ging die destijds naar Indonesiƫ en wat maakt dat Duitsland zo aan hem is blijven kleven? Maar bovenal: is opa wel Marts echte opa? Een bijzondere reis brengt hem via Portugal naar Buenos Aires, waar hij de mooie Andrea Luna ontmoet. Weet zij het familiegeheim te ontrafelen? Een roman over identiteit, muziek, liefde en loslaten. Met Rotterdam, Dordrecht en Maastricht als decor en de klank van fado op de achtergrond. Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar bij Vos & Van der Leer, De Bengel en Dekkers Boekhandel in Dordrecht.

 'Ze trekt een pruillipje, staat op, doet een sprongetje met haar armen in de lucht en draait een sierlijke pirouette. Daarbij struikelt ze en valt voorover in het gras, half op hem en moet onbedaarlijk lachen. Even blijft ze zo liggen. Hij ruikt haar warme, zoete adem en zoent haar, zomaar uit het niets. Hun tongen dansen kringetjes om elkaar, zijn vingertoppen spelen met haar schouderbandjes en trekken onzichtbare notenbalkjes over haar rug. Dan komt een groepje vierdejaars het gazon oplopen en onderbreekt abrupt hun spel.'

lezersrecensies

Ik ben eraan begonnen en kan niet meer stoppen met lezen. Zeer goed geschreven! (J. Spelt, Spanje).

In zijn roman weet Hans autobiografische en fictieve elementen op een soepele wijze met elkaar te vervlechten. Dat maakt dat het van de eerste tot de laatste bladzijde boeit, chapeau! (EJVD).

Een heerlijk boek dat ik tijdens de vakantie heb gelezen. Het was moeilijk om weg te leggen, ik wilde steeds weten wat er ging gebeuren. Het maakte me nieuwsgierig naar het vervolg en de ontknoping. De verhaallijnen lopen mooi samen naar het einde toe. Hans zijn schrijfstijl is soepel. (R. Beaumont, 7 juli 2022).

Het verhaal pakte mij direct bij de eerste paar zinnen, zit goed in elkaar en is boeiend geschreven. Klasse en dat voor een debuut! Ik kijk uit naar het volgende boek. (R. Nardten, 15 juli 2022).