Waar vind je de perfecte balans tussen natuur, cultuur en een aangenaam leven? Kort nadat Frans en Moon, twee studenten met een traumatische jeugd, elkaar in het uitgaansleven van Rotterdam hebben ontmoet, besluiten zij om te gaan samenwonen. Hun leven lijkt soepel te verlopen, totdat Frans een lichte burn-out krijgt en plotseling naar Frankrijk vertrekt om te klussen aan een oude boerderij. Wanneer Moon hem daar opzoekt, heeft zij bijzonder nieuws. Daarna verdwijnt hij en schakelt zij de politie in. Die start een zoekactie. Waar is Frans en welke rol spelen Bas en Julie bij zijn verdwijning? Een adembenemende roman over liefde, verwijdering en spijt. Vanaf mei 2024 overal verkrijgbaar.

"Ik raakte gefascineerd door namen als tempranillo, viognier, grenache of tannat. Waarom doet cabernet het overal goed, terwijl sangiovese alleen gedijt in Toscaanse bodem? Ik leerde alles over druivenranken. Zo is Vitis Vinifera de oersoort, maar de meeste soorten hier zijn ge├źnt op een Amerikaanse stam die resistent is voor een vernietigende luis. Ik leerde over bodemgesteldheid, klimaat, mineralen, fermenteren, gisting en tannine. Sommige wijnsoorten bevatten veel viscositeit, een stroperige structuur die je kunt herkennen door haar te walsen in het glas en die zorgt voor gelukstranen."

En dit wordt mijn nieuwe uitgever!


 Waar is Moon? (blog)

Zeeland, zomer 2023. Ik heb net een wandeling langs de vloedlijn achter de rug. Ik kan geen rust vinden, de laptop moet open. Ik wil weer voor even in de huid kruipen van mijn hoofdpersoon, haar een geluid geven, haar geur proeven en een punt achter een zin zetten. Haar laatste zin? Ze wil mijn hoofd niet meer uit, is onder mijn huid gaan zitten, is mij geworden en ik haar. Wat denkt, voelt, ruikt of proeft ze? Zo gaat dat met een manuscript, je komt er niet meer los van en wordt je eigen hoofdpersoon.